Over EIGENWIJZ COACHEN

Ik ben getrouwd en de trotse moeder van Toon, die in 2007 ons leven heeft verrijkt. Onze Dalmatiër Day en ons konijn Spot maken ons huishouden compleet.
Ik woon aan de rand van Bergen op Zoom, niet ver van het bos en de Westerschelde.

Heel wat jaren heb ik als trainer en coach in het bedrijfsleven gewerkt. Tijdens trainingen kreeg ik steeds vaker persoonlijke levensvragen van cursisten. Ik realiseerde me al snel dat deze mensen eigenlijk niet op zoek waren naar goede raad,  maar naar een luisterend oor. Goed bedoeld advies kregen ze namelijk al genoeg.

Om mij verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke coaching, volgde ik een opleiding tot LifeCoaching (Atma Instituut). Ik leerde om te schakelen tussen trainer en coach, om mezelf op een tweede plan te zetten en onbevooroordeeld te luisteren naar wat mensen echt te vertellen hebben. Ik leerde ook vooral veel over mezelf, over mijn talenten, mijn belemmerende overtuigingen, mijn wensen en mijn behoeften. Dat mijn ‘anders zijn’ een naam heeft: HSP. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats.

Heel mijn leven heb ik me ‘anders’ gevoeld en dat als heel onprettig ervaren. Inmiddels heb ik geleerd om van mijn ‘anders zijn’ mijn kracht te maken en te leven vanuit wie ik ben. “Had ik dit als kind maar geweten!”

“Hoe mooi zou het zijn om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden te leven vanuit hun zijn, hun kracht en talenten? Anders mogen zijn, omdat iedereen anders is en hen te begeleiden van hun ‘anders’ zijn hun kracht maken.”

De opleiding tot Kindercoach volgde (Sonnevelt), gevolgd door de opleiding Gezinscoach, diverse workshops en trainingen, zoals ‘Ik Leer Anders’ coach (beelddenken), Werken met handpoppen als pedagogisch hulpmiddel, cursus Theekransjes geven en in 2017 start de opleiding tot IEMT (Integral Eye Movement Therapy)-practitioner voor traumaverwerking).

Zoals gezegd heb ik van mijn ‘anders zijn’ mijn kracht gemaakt en begeleid nu kinderen, jongeren, volwassenen en/of gezinnen om te leven vanuit hun aangeboren talenten. Ik luister onbevooroordeeld, zonder (goed bedoelde) raad te geven en help bij het ontdekken wat mensen nodig hebben om fijn in het leven te staan.

“Durf jij het aan om van anders zijn jouw kracht te maken?”

Ik maak graag een afspraak met je om samen te bespreken wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Warme groet,